mei 2002

Ook in mei is er nog veel werk te doen wat betreft de carrosserie. De eindlak die als laatste wordt opgebracht ziet er werkelijk prachtig uit. De AC423 is ene mooie volle en diepe kleur die al naar gelang de lichtval verschillende tinten aanneemt. Wel heel besmettelijk zo realiseer ik me nu ook. Als ik dit geweten had, was het misschien toch beter geweest een wat meer gedekte kleur te kiezen, maar goed de auto is ooit zo uit de fabriek gekomen, en het is een zeldzame tint, die maar 9 maanden op de AZU is gebruikt.

Het is me echt tegen gevallen, de uren die er nodig zijn om de koets klaar te krijgen. Al die broodje aap verhalen van mensen die voor een paar duizend gulden wel even hun auto lieten spuiten…

Eind mei komt de koets gespoten en wel op het inmiddels klaar staande chassis. De planning had ik bewust zo gekozen om te voorkomen dat er onnodige beschadigingen zouden komen op de auto. In goed overleg met de spuiter heb ik de koets zo lang bij hen kunnen stallen. Bij aflevering thuis, met 5 man sterk de koets gemonteerd. Nu begint het echt weer een vorm te krijgen. Het is een genot om zo nu en dan met een kop koffie in de hand gewoon eens al dat glimmende spul eens op je gemak te aanschouwen.

De laatste week van mei heb ik gebruikt om de motor uit te bouwen uit de VISA. De afgelopen weken heb ik gebruikt om te proefrijden. Ik heb ongeveer 2.500 kilometer gereden zonder problemen. Motorisch is het dus wel ok. Na de uitbouw heb ik het blok netjes ontvet, olie en filter ververst en de kleppen gesteld. Dit kon geen kwaad. De uitlaatkleppen hadden respectievelijk 0.05 en -0.00 mm speling. Veel te weinig dus. Verder de 2cv6 versnellingsbak aangepast zodat de sensoren van de ontsteking er in zouden passen. Bij Duckhunt is er een speciale beugel verkrijgbaar waar de sensoren in worden geschroefd. Ook heb ik daar een ruil vliegwiel aangeschaft die iets afgedraaid is zodat deze in de motor-bak combinatie past. De VISA bak is niet bruikbaar omdat deze te lang is, waardoor die niet in het motor compartiment van m´n AZU past. Dit is op zich wel jammer want een 2cv6 bak maakt veel meer lawaai bij het optrekken. De VISA is veel beter gesynchroniseerd. Het zij zo.

De conversie kostte veel minder tijd dan ik had bedacht, dus dit viel mee in de planning. Maar met het monteren in de AZU kom je weer heel andere prolemen tegen…

naar juni 2002

Geef een antwoord